4 stjernerRødvin

Macchiole, Toscana, Le Macchiole, 2000, 13% (Toscana, Italien)

Kvalitet-pris: OK
169,00 hos Cibi e Vini

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Vi tager væsentligt forbehold for denne anmeldelse: Vinen havde svedt, og proppen var helt porøs og desuden - som noget helt usædvanligt - fugtig helt inde i midten. Vi tvivler derfor meget på, at den oplevelse vi havde var repræsentativ.
Oplevelsen af en lidt ældet vin sammenholdt med det indtryk, som Preben havde på Vini d'Italia messen en måned forinden, hvor vinen forekom noget mere rå og tør, taler i samme retning.

Når vi alligevel vover en anmeldelse, er det fordi vinen var en overordentlig glimrende oplevelse! Og fordi den - trods det at den forekom at smage 2-4 år ældre end den var (givetvis grundet ovennævnte prop- og overiltnings-problem) - gav et tydeligt indtryk af at være en stor toscaner med flot balance. Det at den kan tåle en antaget utilsigtet iltning og stadig fremstå så overbevisende tyder på et overordentligt solidt og balanceret materiale. Så vi har tillid til vinens kvaliteter og nød den og vover derfor de fire stjerner.

Vinen er lavet af 80 % Sangiovese, 10 % Cabernet Sauvignon og 10 % Merlot.

Stor, åben duft og smag af stor toscansk vin. Farven er begyndt at gå i de brunlige nuancer (igen givetvis grundet overiltning) og der er aldrende toner af blomme, et vist portvinsagtigt tilsnit og en smule cigarkasse. Vinen fremstår relativt blød og meget harmonisk.

Rigtig dejlig vin - som det kunne være spændende at smage en flaske mere af for at se om vores "teori" om overiltning grundet uheldig prop er korrekt. (Måske vinen kunne opnå en højere bedømmelse med en intakt prop?)

Vinen er lavet af samme Bolgheri-producent, som står for den feterede Cabernet-vin Paleo.

Vurderingen af kvalitet-pris-forhold er sket på baggrund af prisen hos Cibi e Vini.

April 2005
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.