Facebook-ikon
Del denne side
Vinsidernes aktuelle Google PageRank
 
1,5 stjerneRødvin

Lirac, Les Chenaies, Antoin Ogier, 2009, 14,5% (Rhône, Frankrig)

Kvalitet-pris Minus 1: Noget for dyr
78,95 i SuperBrugsen og Kvickly

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

En stjerne fra Helle, to stjerner fra mig.

Duft og smag er tæt på de unge sydfranske dessertvine fra fx Maury: tørret frugt som rosiner, desuden blomme og lidt tobak. Den type dessertvin bryder Helle sig ikke om, og helt galt går det når en rødvin smager sådan. Jeg er vild med typen men finder det overdrevet og malplaceret, at en rødvin er så tæt på. 14,5% alkohol begynder også at nærme sig. Lysten til at tilsætte syre og evt. en sjat vand ligger lige for.

Når vi ser bort fra smagen - og syresvagheden - så har vinen nogen god, blid og harmonisk struktur.

Vinen er indkøbt på baggrund af storrosende omtale og udnævnelse til ugens vin af Erik Skovenborg i Søndagsavisen. Smag og behag kan således være meget forskellig.

Februar 2011
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.