4 stjernerRødvin

Lirac, Domaine de la Mordorée, La Dame Rousse, 2014, 14,5% (Rhône, Frankrig) L0309

Kvalitet-pris: OK
149,00 (134,10 v. 6 fl.) hos Otto Suenson (mængderabatmulighed)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Virkelig dejlig Lirac fremstillet af 50% Grenache og 50% Syrah lagret på ståltank. Økologisk.

Dejlig duft af skovbær med nogen sødme. Skovbærene går igen i smagen, hvor der er god lakridssødme i finalen. God struktur med gode tanniner, der skiftevis fremstår velintegrerede og lidt vel meget i forgrunden. Tanninerne bidrager også med tørhed. Moderat friskhed. Ingen alkoholtunghed trods de 14,5%.

Lækker og vellykket, og de bedste øjebklikke berører de fem stjerner. Kunne vinen ved lidt lagring og med tanniner, der finder deres plads opnå fem stjerner?

Den smagte vin er muligvis af en anden aftapning end den i Danmark forhandlede, idet vores eksemplar var en prøveflaske fra Frankrig.

Glas: Zalto bordeaux.

Februar 2017
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.