4 stjernerRødvin

Lirac, Chapelle de Maillac, Roger Sabon, 2005, 14,5% (Rhône, Frankrig)

Kvalitet-pris Minus 1: Noget for dyr
129,95 i SuperBest (skiftet navn til Meny) (vejledende pris; ind imellem på tilbud til 79,95)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Harmonisk og vellavet vin, der hælder noget til den "søde" side.

De mest fremtrædende dufte og smage er hindbær, andre bær og et strøg hvid peber.

Vinen har det karakteristiske Sabon-præg: stor vellavethed, og at den problemfrit kan drikkes i ung alder.

Vi var hele tiden på vippen mellem tre og fire stjerner. Den "sødlige" fremtoning og nogen mangel på friskhed trak ned, mens den store renhed, vellavetheden og harmonien, der alt sammen bidrager med en stor drikbarhed og oplevelse af kvalitet, trækker op.

Hvad angår prisen, anser vi i stigende grad de såkaldt vejledende priser hos SuperBest som vildledende, idet vi har adskillige eksempler på vine, som vi aldrig har set til påstået vejledende pris. Vi vil skyde på, at nærværende Lirac i mange SuperBest normalt står til en pris på ca. 100 kr. En rimelig prissætning for vinen ligger efter vores mening på 80-90 kr., så tilbudsprisen forekommer os at være den mest reelle.

Maj 2007
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.