3 stjerner2 stjerner Helle4 stjerner PrebenRødvin

Lirac, Chapelle de Maillac, Roger Sabon, 2000, 13,5% (Rhône, Frankrig)

79,95 i SuperBest (skiftet navn til Meny)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Her er en af de vine, hvor Helle og jeg oplever noget helt forskelligt. Det vigtigste: hun kan ikke lide den, mens jeg synes den er dejlig.

Helle er meget følsom overfor hvad man kunne kalde "syltetøj" i en vin, en smagskomponent som tænder hende helt af. Hun registrerer den mindste tendens i den retning i tilfælde, hvor jeg slet ikke aner den. Sådan er det med denne vin. Jeg kan ikke smage syltetøj, mens hun ikke gider drikke den på grund af syltetøjsoplevelsen.

Min oplevelse er, at vinen er ekstremt vellavet, at den smager fint af de sydfranske druer - Grenache og Syrah forekommer at være forrest - og at den har en fin balance mellem sødme og syre, blødhed og bid.

Jeg anbefaler vinen, men har dog et par indvendinger: Den forekommer mig så professionelt og bevidst vellavet at kulturaspektet (den menneskelige indflydelse) dominerer over naturaspektet: en meget kontrolleret og civiliseret vin. Måske det er derfor, at vi oplever, at vinen har lidt større vanskeligheder sammen med mad end som isoleret smageobjekt.

December 2003
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.