3 stjernerNyvurderingRødvin

Les Plans, Vin de pays de Vaucluse, Santa Duc, 2006, 13,5% (Rhône, Frankrig)

Kvalitet-pris: OK
55,75 hos Bichel Vine
Etiket

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Vi anmeldte vinen første gang for i maj, hvor vi var meget begejstrede og tildelte hvad vi beskrev som fire meget solide stjerner. Vi betegnede desuden vinen som et godt bud på "entusiastens husets rødvin".

Den vurdering kom vi noget i tvivl om efter to smagte flasker i juni som var meget tørre, og vi fandt ingen spor af den sødme, som var i den oprindeligt anmeldte flaske. Og hvad vi i første flaske oplevede som en "lille strenghed" var nu blevet til en stor en af slagsen. Vi lod det koste en stjerne.

I forbindelse med de to juni-flasker spurgte vi os selv om vinen forbigående var i en kedelig fase, eller om der var tale om permanent udtørring.

En flaske smagt her i september var igen helt anderledes, men heldigvis uden den markante tørhed og strenghed som flaskerne fra juni have. Vi er dog forsigtige med at vende tilbage til de fire stjerner, da vinen under alle omstændigheder forekommer at variere fra flaske til flaske. Så den aktuelle konklusion må være: Hvis man møder vinen på en heldig dag, er den virkelig dejlig, på andre dage kan den være et mindre givende bekendtskab.

Vinen er fremstillet af 50% Grenache, 25% Syrah, 15% Merlot og 10% Cabernet.

September 2010
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.