4 stjernerRødvin

Les Cent Boisselées, Bourgueil, Pierre Jacques Druet, 2002, 12,5% (Loire, Frankrig)

Kvalitet-pris Minus 2: Alt for dyr
110,00 (93,00 v. 6 fl.) hos Vinovenue (kun for klubbens medlemmer)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Her har vi en flot repræsentant for den type Loire-rødvin, som vi er så glade for, men som er så pokkers svær at drive op på det danske marked.

Åben, charmerende og lækker bærduft, ren og dejlig med netop den type Cabernet Franc smag som er så karakteristisk i Loiredalen. Let drikkelig og behagelig med en lille dybdeskabende kernebitterhed og et blidt strøg af garvesyre. Harmonisk, vellavet og rigtig dejlig vin.

Velegnet til ikke for stærke retter med lyst kød, men den uhøjtidelige stil vil også være et fint match til en god frokost.

Manden bag vinen, Pierre Jacques Druet, er utvivlsomt den mest passionerede vinmager vi har mødt.

Prisen i Danmark er chokerende høj. Vinen kostede 45 kr. (6 euro), da vi for et par måneder siden købte den hos Druet. En importør får den væsentligt billigere. Helt uanset konkret regnestykke, så har vi at gøre med en vin der i munden siger 60, højst 70 kr. Hvis vi så lægger 10 kr. oveni fordi der er tale om en topproducent og en lille importør, så spænder vi elastikken til maksimale 80 kr., hvorfra der stadig er et klasse-spring op til de 110 kr.

September 2004
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.