Facebook-ikon
Del denne side
Vinsidernes aktuelle Google PageRank
 
3,5 stjernerRødvin

Les Calcinaires, Côtes du Roussillon Villages, Domaine Gauby, 2003, 13,5% (Languedoc-Roussillon, Frankrig)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Meget personlig vin med markant bærkarakter: det vælter op af glasset med især ribs, jordbær og lidt solbær, sødmefuld duft og smag parret med stor friskhed. Stor renhed og harmoni. Meget transparent.

Endnu en gang må vi sige at det "går galt" herhjemme, når Helle efter første snif i glasset siger "syltetøj". Og som nævnt ved flere tidligere lejligheder er vi ind imellem enige om at tage afstand fra det vi begge oplever som for meget syltetøj, men lige så tit befinder vi os i det grænsefelt, hvor jeg godt nok kan smage det sødmefulde præg, men hvor jeg slet ikke forbinder det med syltetøj. Jeg oplever tværtimod at denne vin har stor og rank friskhed, og trods de 13,5 % alkohol er der ingen antydninger af hvalpet fedme.

Vinen er slank og fremstår med en lidt saftevandsagtig struktur. Jo mere luft vinen får, jo mere træder vinen dog i karakter, og det viser sig, at der også er en klædelig bund af garvesyre.

Vi enedes om at have en god oplevelse sammen med maden, fordi vinens aromaer inspirerede til en krydring af kyllingefileterne med kanel.

Min vurdering hedder 4 stjerner, Helles subjektive smag: 2 stjerner, og når maden komplementerede kom hun op på 3 stjerner.

Vi er enige om at finde vinen for dyr.

Marts 2005
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.