Facebook-ikon
Del denne side
Vinsidernes aktuelle Google PageRank
 
5 stjernerRødvin

Le Vespe, Sangiovese, Giuliano Tiberi, 2004, 14% (Toscana, Italien)

Kvalitet-pris Plus 2: Meget favorable pris
125,00 hos Cibi e Vini

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Pragtfuld og potent vin, der desuden er et sjældent fremragende køb. Topkarakter både hvad angår oplevelseskvalitet og pris!

Duften er levende og frugtig, en anelse støvet (ikke negativt ment) umiddelbart efter åbning.

Det er i munden det for alvor sker: Her væltes man nærmest bagover - på den gode måde - af potent frugt og flot struktur. Vinen smager autentisk italiensk og toscansk, nærmest ur-toscansk, med vinen i front og smagfuld, nærmest perfekt afstemt fadlagring; vin og fad blander sig forbilledligt.
Udover smage af moden Sangiovese, nænsomt kærtegnet af fad, er der også antydninger af eukalyptus.

Vinen har fin længde, flot balance, flot garvesyre og fin syre.

De 14% alkohol bæres fornemt og er forbilledligt integreret - om end den mærkes hvad beruselse angår.

Vi finder klart træk, som man normalt kun finder i de store vine.

Vinen er fremstillet af 80% Sangiovese, resten er ifølge forhandleren Colorino og Abrostine (som er i familie med Lambrusco!). Lagret et år i barriques.

Bravissimo!

April 2007
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.