5 stjernerRødvin

Le Pigeoulet des Brunier, Vin de pays de Vaucluse, F. et D. Brunier, 2004, 13% (Rhône, Frankrig)

Kvalitet-pris: OK
79,95 hos Theis Vine

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Vi har altid haft som udgangspunkt, at en skøn dagligvin på lige fod med en dyr luksusvin har muligheden for at få fem stjerner, fordi vi bedømmer en vin ud fra hvordan den "performer" indenfor den genre og det niveau, som den befinder sig på. Her er en vin, som niveaumæssigt befinder sig i det felt, man kunne kalde bedre dagligvin, og her klarer den sig fremragende.

Vinen har en skøn, åben duft, rigtig Rhône med masser af bær, friske, mørke, lyse, søde, - det hele. Smagen lægger sig i forlængelse heraf.

Vinen er en sand nydelse at nippe til, mens maden tilberedes: Dejlig både sødmefuld og frisk frugt, udover bærrene er der lakrids og en smule peber. Rigtig Rhône som sagt. Sammen med maden, der inspireret af vinen blev krydret med gode grønne, franske krydderier, løfter vinen også. Skønt simpelthen.

Der er også en fin garvesyre, der giver en god bund, et godt skelet. Så det er ikke "bare" velsmag og god frugt. Der er også bund i sagerne, men ikke mere end vinen passer godt til en onsdag aften med god sydfransk inspireret hverdagsmad.

Vinen er fremstillet af Châteauneuf-du-Pape producenten Domaine du Vieux Télégraphe.

Tilføjelse december 2006: Er der et problem med denne vins propper? Af fire flasker åbnet (samme aften) efter ovenstående anmeldelse havde to tydelig prop, en var ikke på toppen, manglede frugt, mens den sidste var i orden.

November 2006
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.