5 stjernerRødvin

Le Pergole Torte, Toscana, Montevertine, 2009, 13% (Toscana, Italien) L9 12

Kvalitet-pris: OK
500,00; 1500 ml: 1099,00 hos Atomwine
Etiket

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

En vin med en meget sjælden og høj grad af perfektion. Vinen fremstår med en selvfølgelighed og integritet - det er svært at forestille sig, at den skulle være anderledes. Den er fremstillet af 100% Sangiovese lagret ca. 18 måneder i botti af slavonsk eg og ca. 6 måneder i Allier-barriques.

Genremæssigt er vi i den lyse, transparente, meget elegante og Bourgogne-agtige stil.

Duften er diskret og fin Sangiovese i den lyst røde og elegante afdeling.

Smagen er af samme observans med lyse, røde og friske bær, lidt hen ad ribskarakter men finere og blidere. Strukturen er burgundisk slank med perfekt afstemt syre og milde tanniner, der især glider frem under finalen og som sammen med en overflade af fin glathed giver en fremragende mundfornemmelse. Perfekt harmoni mellem alle elementer.

Elegancen er parret med en nærmest svævende lethed - bemærk den for typen usædvanligt lave alkoholprocent, der er med til at få vinen til at fremstå som en vin fra et relativt køligt klima.

Trods den høje pris har vi givet "OK" for kvalitet-prisforhold, idet vinen med sin selvfølgelige perfektion byder på en dimension, som er på niveauet højere end mange andre virkelig gode vine i 250-350 kr's klassen.

Bemærk: Den smagte vin var en 750 ml flaske, som vi har givet 499 kr. for. Der er derfor ikke tale om samme aftapning som den aktuelt forhandlede. Magnum er altid forholdsmæssigt lidt dyrere, og vine på magnum har ry for at udvikle sig bedre.

Se billede fra Montevertine

Maj 2013
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.