4 stjernerRødvin

Le Bandite, Chianti Classico Riserva, Lornano, 2011, 14,5% (Toscana, Italien)

Kvalitet-pris: OK
140,00 hos Jørgensen og Co Vinimport (overgået til vinfoyeren)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Glimrende riserva, der dog først viser sine kvaliteter efter nogen tids luftning.

Duften er relativt lys med let floralitet og nogen elegance. I munden er vinen umiddelbart efter åbning tør; vi får indtryk af begyndende og aldersbetinget udtørring, hvilket senere viser sig ikke at være tilfældet. I det første stadie forsyner de på dette tidspunkt lidt bitre tanniner vinen med et noget groft udtryk.

Efter ca. to timer ændrer vinen sig pludseligt og markant; det er som om den finder sig selv i harmoni og med en god portion elegance og velsmag, og tanninerne har fundet deres plads både smags- og styrkemæssigt. Så de indledende tre stjerner bliver ved de sidste glas til fire.

Glas: Zalto bordeaux.

September 2016
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.