4 stjernerRødvin

Langhe Nebbiolo, Sottimano, 2020 (Piemonte, Italien)

Kvalitet-pris: OK
160,00 hos 2100Happiness (kun for medlemmer, vilkår)

Det er ikke usædvanligt, at en Langhe Nebbiolo prøver at være en lille Barolo. Sådan er det heldigvis ikke med denne vin, der har den unge frugt i centrum.

Farven har et ungdommeligt blåligt skær, helt usædvanligt for Nebbiolo. Duften er ungfrugtig og frisk. I munden er der både lige efter åbning af flasken og igen flere timer efter åbning lidt af Nebbiolos strenghed, men det som overordnet karakteriserer vinen er, at den er blød, indsmigrende og meget lækker. Frugten har en lille violtone, den er tør, men der er også en lille afvæbnende sødme, og den lidt lave syre er med til at give blidhed.

Vinen er helt sin egen, og det er forfriskende at opleve denne atypiske stil. Og det er bemærkelsesværdigt at opleve en Nebbiolovin, der er så drikkevenlig, før den har passeret sin etårs fødselsdag.

Vinen er smagt og anmeldt af Preben alene.

Glas: Zalto bourgogne.

August 2021
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.