4 stjernerRødvin

Langhe Nebbiolo, Sottimano, 2007, 14% (Piemonte, Italien)

Kvalitet-pris: OK
119,00 hos Atomwine

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Ganske stofrig vin, der endnu ikke har "fundet sine ben", idet den hele tiden markant skifter udtryk.

Vinen lægger ud med en spøjs duft - eller lugt om man vil - med en noget uskøn blanding af lædertoner, våde klude, skocreme, hyld og en grøn tone, græs og citrongræs, der går over i mint. Smagen er totalt anderledes, klassisk Nebbiolo, tør med lidt bær og nogen lakrids, men mere oplevelse af struktur end egentlig smag. Tanninerne er her fint afbalancerede mellem det karakteristiske rå og det venligt civiliserede.

I næste fase er den spøjse lugt væk og vinen dufter simpelthen af moderne vin med barrique, og smagen er i samme stil med røde bær med fin sødme, mint og en vis elegance. Relativt enkel, god og vinøs.

Dag 2 rasper tanninerne ganske voldsomt og vinen er blevet tørrere og kan ikke siges at have vundet i smagskvalitet ved den ekstra luft. Alligevel forekommer vinen at have klart potentiale til yderligere nogen lagring. Et års tid ekstra vil givetvis gavne den.

De fire stjerner referer til oplevelsen af kvalitet, som endnu ikke er helt udfoldet og som først viser sig nogle timer efter åbning, hvor den forekommer at kunne blive flot.

Vinen er smagt og anmeldt af Preben alene.

September 2009
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.