4 stjernerRødvin

Langhe Nebbiolo, Sottimano, 2004, 13,5% (Piemonte, Italien)

Kvalitet-pris: OK
99,00 hos Atomwine

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Vinen har fra start en superskøn, blomstrende og elegant duft og tilsvarende lækker smag. Lakrids i eftersmagen. Civiliseret kraft. Markante Nebbiolo-tanniner på den relativt venlige og velintegrerede facon. Her var vinen helt oppe og ringe.

Men et kvarter efter åbning trækker vinen sig noget, lukker noget og bliver mere reserveret og tør i sit udtryk. Her begynder garvesyren også at tage godt fat i tandemaljen. Efter nogle timer tager det bidske noget af, og vinen åbner sig igen en smule. Så alt i alt kunne vinen nok godt have gavn af yderligere en smule lagring.

Vinen er seriøst struktureret, hvilket i det aktuelle stadie går ud over den umiddelbare drikbarhed. Stor harmoni og fin længde.

Vinen er smagt og anmeldt af Preben alene.

Oktober 2007
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.