4 stjernerRødvin

Langhe Nebbiolo, Piero Benevelli, 2022, 14,5% (Piemonte, Italien) L. LN 01/23

Kvalitet-pris: OK
150,00 hos 2100Happiness (kun for medlemmer, vilkår) / 189,95 (162,50 v. 2 fl.) i Dalgaard Supermarked

Vinen er fremstillet af 100% Nebbiolo. Halvdelen af vinen er lagret på stål, den anden halvdel fire måneder i store fade af slavonsk eg. De to halvdele blandes og lagrer yderligere to måneder på stål.

"Frugtig" Nebbiolo-duft med et strejf læder. Mundfornemmelsen er livlig og frisk, herlige tanniner. Smagen viser Nebbiolo fra sin "frugtige" side - i anførselstegn, fordi Nebbiolo aldrig bliver rigtig frugtig. Gode bær.

Vinen er virkelig dejlig at drikke, mere uhøjtidelig end Barolo, lettere stil.

Dag 2 fremstår vinen strengere og mindre frugtig. Dens umiddelbarhed og ungdommelighed står flottest dag 1.

Eneste kritikpunkt - som også er det der gør at de fem stjerner ikke nås - er, at tanninerne tenderer at være en smule bitre.

Glas: Zalto bourgogne.

April 2024
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.