4 stjernerRødvin

Langhe Nebbiolo, G.D. Vajra, 2006, 14% (Piemonte, Italien) L33 07

Kvalitet-pris Minus 1: Noget for dyr
177,00 hos Simoncini (ophørt)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Meget dejlig, og meget vinøs ung Nebbiolo.

Meget harmonisk vin med typisk Nebbiolo-struktur, dog i den venlige og fremkommelige afdeling med relativt blidt bid. Det er hverken frugt eller bær, der er i front, derimod i udpræget grad vin. Vinen er tør, og lejlighedsvis anes en ganske diskret lakrids-sødme.

Trods de 14% alkohol fremstår vinen overvejende elegant, og vinen har høj drikbarhed.

Vinen er smagt og anmeldt af Preben alene.

PS. 48 timer efter åbning (vinen var blot tilproppet) var der ingen tegn på oxidering, og vinens store harmoni og dens elegance var intakt. Smagen var blevet en anelse mere fyldig, især lakrids-aspektet var vokset. Strukturen med den flotte garvesyre var mere markeret og forekom "større" end dag 1. Så der er tydeligvis tale om en vin af høj kvalitet, en vin, som ikke bliver træt foreløbig.
Der var øjeblikke dag 1, hvor jeg overvejede, om vi var på vej mod de fem stjerner. Denne overvejelse er stadig relevant.

August 2008
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.