3 stjernerRødvin

Langhe Nebbiolo, Cascina Mucci, 2006, 14% (Piemonte, Italien)

Kvalitet-pris Minus 1: Noget for dyr
249,00 (241,00 v. 6 fl., 231,00 v. 12 fl.) hos Piemonte Vine

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Åben, ganske lækker - og temmelig fadhørmende vin.

Vinen har en meget åben duft med masser af søde bær og en med luftning stigende andel fad med chokolade, flødekaramel og vanilje.

Vinen har stor smagsfylde, hvor fadet dominerer med karamel-sødme. Ved en blindsmagning ville vi måske have gættet Barbera og aldrig Nebbiolo. Ikke så meget pga. smagen hvor det, grundet fadets maskerende virkning, for os ikke var muligt at dechifrere en egentlig druekarakter, men pga. strukturen, der på ufattelig vis forekommer nærmest renset for tannin-udtryk, mens syren står fint.

Vinen er på sin egen måde ganske lækker, men den udprægede atypicitet og det overdrevne fadpræg gør at en vurdering mellem tre og fire stjerner rundes ned til tre.

Normalt anmelder jeg (Preben) Nebbiolo vine alene, men jeg lod Helle smage denne vin, som hun sagtens kunne være med på at drikke. Hun er med på de tre stjerner - men selvfølgelig ikke fordi hun savner Nebbiolo-karakter.

Dag 2 var fadet dæmpet en anelse, men det var stadig ganske fremtrædende. Ved meget grundig slyngning af vinen i munden, kunne man måske ane en smule Nebbiolo-karakter, så hvis det er det, man er interesseret i, så er det en god ide at lade vinen ligge nogle år.

Januar 2009
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.