Facebook-ikon
Del denne side
Vinsidernes aktuelle Google PageRank
 
4 stjernerRødvin

Langhe Nebbiolo, Burlotto, 2004, 14% (Piemonte, Italien)

Kvalitet-pris: OK
98,00 hos Atomwine

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Meget anderledes Nebbiolo vin i forhold til al anden Nebbiolo jeg (Preben, der anmelder alene) har smagt. Den åbne og sødlige frugt er helt i front.

Allerede duften overrasker. Min første association var Beaujolais - ikke ment nedladende, og analogien skal ikke overdrives, men det siger noget om, hvor umiddelbart frugten springer op af glasset.

Også i smagen er der masser af åben frugt i hindbær-jordbær-genren. Ganske sød til at begynde med, men sødmen lægger sig klædeligt noget efter nogen luftning. Sød lakrids træder efterhånden frem og spiller en væsentlig rolle.

Tanninerne er milde og forfinede. Også syren fremstår fin og blød. Der er - modsat hvad jeg har vænnet mig til at forvente i ung Nebbiolo - intet strengt eller alvorligt her, tværtimod er vinen blid, fin og "smilende" - meget harmonisk og meget lækker.

Hvis jeg havde skulle blind-gætte denne vin, ville jeg sikkert have sagt Frankrig som det første og det sydlige Rhône som det næste. Både smagstype og struktur minder meget om, hvad jeg har smagt adskillige gange fra det område.

Jeg lod Helle - der normalt ikke er til at drive til at drikke Nebbiolo - smage en slurk, og også hun syntes den var lækker!

November 2007
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.