3 stjernerRødvin

Langhe Nebbiolo, Azienda San Martino, 2006, 13% (Piemonte, Italien) L8171

Kvalitet-pris: OK
49,95 i Netto

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Lille og ikke så karakteristisk vin, bedst som pizza-/pasta-skubber og måske til lyse kødretter.

Vinen har ikke hverken megen duft eller smag, men er ren og harmonisk.

Ifølge bagetiketen er vinen særlig velegnet til kødretter, men ifølge mine smagsløg er den er så letbenet, lys og saftet i stilen, at jeg (Preben, der anmelder denne vin alene) måtte finde en anden vin frem til et stykke lammekød, hvorfor vinen dag 1 kun er smagt over en halv times tid. Her kunne en smule garvesyre endnu mærkes.

Vinen holdt sig fint til dag 2 (og holder sig sikkert fint flere dage endnu), hvor den til enkel frokost-pastaret uden kød var glimrende, blød, harmonisk og venlig.

August 2008
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.