3 stjernerRødvin

La Torre, Morellino di Scansano, Frescobaldi, 2003, 13% (Toscana, Italien)

Kvalitet-pris Minus 1: Noget for dyr
89,95 i føtex

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Det er svært at sætte en finger på vinen rent teknisk: Professionelt vellavet - sådan er det altid med Frescobaldi. Vinen er behagelig at drikke, intet der kan støde. Solmoden frugt noget i solbær-genren. Årgangens sol og varme er pænt tøjlet. Pæn friskhed, og der viser sig også på et tidspunkt nogen rygrad af garvesyre.

Jeg beklager mig over, at vinen er for pæn og anonym, halvkedelig. Helle nyder den og indvender, at den da godt kan være pæn uden at være kedelig, men når jeg så spørger hende: Synes du vi skal købe en flaske til, så er svaret: Nej, der er så meget andet, der er sjovere. Så vi er vist nogenlunde enige, når det kommer til stykket.

Da vi en uges tid efter at vi havde købt vinen så den i Netto til en halvtredser, følte vi os lidt stødt. Smagning af vinen bekræfter indtrykket: 90 kr. er en ganske fræk pris. Føtex's tilbudspris (2 for 130) viser nok, at Føtex, ligesom så mange andre supermarkeder, har nogle vine med kunstigt højt satte normalpriser, der lader til at være fundamentet for at disse vine ofte er på såkaldt tilbud.

November 2005
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.