4 stjernerRødvin

La Cuvée du Chat, Vin de France, Jean-Claude Chanudet, 2012, 12,5% (Beaujolais, Frankrig)

Kvalitet-pris: OK
103,00 hos Vinrosen
Etiket

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Vinen er i realiteten en Beaujolais-Villages, der er blandet med andre vine fra Beaujolais for efter en lille høst at få en vis mængde. Grundet blandingen kan den ikke være AOC men er i stedet Vin de France.

Herlig Gamay-vin, udpræget Beaujolais med et ministrejf af lav svovling, som man kun vil bemærke, hvis man er vænnet til at dechifrere den slags - ingen mislyde. Ren og god frugt. Let og letdrikkelig, faktisk letbenet på den gode måde. Forekommer umiddelbart at mangle en smule friskhed, der (underligt nok) balancerer sig fint til sidst i flasken.

Det er også Jean-Claude Chanudet, der står bag Château Cambon (anmeldt her). Hvilken der er sjovest af de to, kan vi ikke afgøre uden at have dem ved siden af hinanden.

Stil flasken op nogle timer i forvejen; den har godt med tungt bundfald.

Glas: Zalto hvidvin.

Juni 2014
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.