Facebook-ikon
Del denne side
Vinsidernes aktuelle Google PageRank
 
4 stjernerRødvin

La Celia Reserva - Cabernet Sauvignon, Uco Valley, 2002, 14% (Mendoza, Argentina)

Kvalitet-pris Plus 2: Meget favorable pris
49,95 i Fakta

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Den sidste årgang (2001) af La Celia Reserva var en vin der virkelig overraskede os positivt. Specielt på baggrund af vores modvilje mod oversøiske vine, Cabernet Sauvignon i særdeleshed (du kan læse mere om denne modvilje under Synspunkter -> Tommelfingeren ned). Den nye årgang er også virkelig god.

Forholdsvis enkel duft af solbær og vanilje (fra fadlagringen), velkendt i oversøisk Cabernet. Meget koncentreret smag, stærk uden at være hård. Uden den vulgære syltetøjsfedme, der kan karakterisere oversøiske vine.

Vinen forekommer at være mindre fadpræget end 2001'eren. Godt eller skidt? Den voldsomme vin (14 % alkohol) kan i hvert fald sagtens klare et ordentlig skud fad.

Vi bruger denne type vin sammen med orientalsk krydret mad, hvor det virkeligt er svært at finde en vin der passer, og hvor en pilsner egentlig ville være det mest passende valg. - Vi anbefaler under alle omstændigheder et madmæssigt solidt modspil til kraftbassen.

Vi tror vinen bliver bedre nogen tid endnu; de sidste glas var de bedste (eller havde karry og spidskommen gjort sin virkning?)

Endelig må vi sige, at det er ufatteligt, at man til en 50'er kan få en så koncentreret, vellavet vin lagret 12 måneder på egefade og inkl. transport fra den anden side af jordkloden. Superkøb!

Oktober 2003
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.