2 stjernerHvidvin

Jubiläums-Riesling trocken, Qualitätswein, Gut Hermannsberg, 2012, 12,5% (Nahe, Tyskland)

Kvalitet-pris Minus 2: Alt for dyr
125,00 hos Atomwine

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Denne vin falder slet ikke i min (Preben, der anmelder tyske hvidvine alene) smag med dens mangel på frugt og dens stærke bitterhed.

Næsen er både første og anden dag noget spøjs - spontangæring? Smagen er tør, meget tør og uden megen frugt. En uskøn, stærk og lang bitterhed skæmmer vinen.

Vinen blev ikke smagt dag 3 og 4, og for ung Riesling plejer adskillige dage på køl efter åbning ikke at være et problem, snarere tværtimod. Men dag 5 var vinen ikke drikkeværdig, grim lugt og smag og stadig frastødende bitter. På dette tidspunkt èn stjerne værdig.

Denne vin er nr. 2 smagt fra producenten, og på den baggrund indleder jeg ikke et nærmere bekendtskab.

Glas: Zalto universal.

Februar 2014
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.