Facebook-ikon
Del denne side
Vinsidernes aktuelle Google PageRank
 
2 stjernerRødvin

Il Poggio, Chianti Classico Riserva, Monsanto, 2006, 14% (Toscana, Italien) L. 0209

Kvalitet-pris Minus 1: Noget for dyr
329,75 hos Bichel Vine

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Noget af et tanninmonster, der aktuelt ikke er sjov at drikke.

Ganske flot duft af stor Sangiovese i den tobakkede ende. Tør smag i samme genre, men oplevelsen i munden domineres af et voldsomt højt niveau af tanniner af den ublide slags.

En bøf plejer at kunne formilde den slags, men det sker ikke her, hvor det altdominerende stadig er bitterheden fra tanninerne med en styrke, så man ikke smager ret meget andet.

Dag 1 hældte vi til den antagelse, at vinens balance ikke er tilstrækkelig til at give håb om en positiv udvikling. Så bastante og hårde tanniner i en vin, der er 7 1/2 år gammel forekom heller ikke at være et lovende tegn.

Dag 2 var tanninerne dog blødt en hel del op, og vinen forekom mere harmonisk. Det kunne godt pege i retning af muligheden for at tanninerne kan "smelte" med tiden, og at vinen har gunstige udviklingsmuligheder. Hvis vi havde flere flasker, ville vi dog ikke vove at åbne den næste før om tidligst 2-3 år.

De to stjerner relaterer sig til oplevelsen dag 1 - man kan jo ikke rigtig bruge det til noget at åbne en vin, der først kan drikkes 24 timer senere.

Glas: Zalto universal.

Januar 2014
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.