3 stjernerRødvin

Il Grigio, Chianti Classico Riserva, San Felice, 2006, 13% (Toscana, Italien)

Kvalitet-pris Minus 1: Noget for dyr
114,95 i føtex

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

På baggrund af to flasker smagt to dage efter hinanden er vores indtryk, at propperne enten er for tørre eller af dårlig kvalitet, at dette forringer vinens kvalitet, og at man vil kunne forvente svingende kvalitet fra flaske til flaske.

Den første flaske var ganske fadpræget, og det søde fad og den noget tørrede, lidt beske frugt hang ikke så godt sammen - vinen forekom lettere "skæv". Lidt bitre tanniner.

Den anden flaske forekom til at begynde med at have bedre balance mellem frugt og fad. Fadpræget fremstod her markant svagere. Vinen tørrede dog efter nogle timer ganske voldsomt, og der var ingen frugt tilbage.

I begge flasker var der firestjernede øjeblikke, og i den anden flaske var vi på det værste tidspunkt på to stjerner. Så vi ender på tre i et lidt lunkent gennemsnit. Men som nævnt tror vi man kan vente lidt af hvert afhængigt af hvilken flaske man åbner.

PS. Vi har henvendt os til importøren, Dansk Supermarked, ang. de for tørre propper. De har derefter kontaktet San Felice for at få dem til at undersøge nærmere. Vi har dog ikke modtaget svar med resultatet.

August 2010
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.