4 stjernerRødvin

Il Grigio, Chianti Classico Riserva, San Felice, 2005, 13% (Toscana, Italien)

Kvalitet-pris: OK
114,95 i føtex (ind imellem på tilbud til 69 kr.)
Etiket

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Som sædvanlig er Il Grigio en nyttig og dejlig lille riserva til lidt bedre dagligbrug.

Lækker, ren og helt åben duft af sødlige skovbær. Blød og tør smag med et lille letbittert kirsebærstens efterspil. Venlig og meget harmonisk med et lille sangiovese-garvesyre-snerp i finalen.

Vinen forekommer stilmæssigt lidt lettere, knap så robust og en kende mere elegant end vanligt, og den er let at drikke på den gode måde. De vanlige og moderate 13% alkohol er med til at øge drikbarheden.

Der er - og det er der heller ikke noget nyt i i forhold til tidligere årgange - tale om en mindre vin end mange andre gode Chianti Classico producenters ikke-riserva. Så prisen går nok lige an, men vinen købes mest fordelagtigt, når den en gang imellem er på tilbud til 69 kr.

November 2009
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.