4 stjernerRødvin

Il Grigio, Chianti Classico Riserva, San Felice, 2001, 13% (Toscana, Italien)

Kvalitet-pris: OK
98,95 i føtex (ind imellem på tilbud til 75-80 kr.)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Vi har fulgt Il Grigio i 13 år. Den har vist sig at være stabil leverandør af god mellemvægts Chianti.

Hvis den har udviklet sig i denne periode, må det siges at være ret umærkeligt. Og dette skal opfattes positivt.

Vinen er hverken spændende, fantastisk, original eller noget som helst andet spektakulært. Men vi er stabilt glade for at have den liggende på vores vinhylder. Når en almindelig Chianti normale er for let, og når en stor, raffineret toscansk vin eller en moderne Chianti er for meget, så rækker vi ud efter Il Grigio.

Vinen har klassisk Sangiovese-frugt, friske kirsebær, her en smule støvet. Fadpræget, der overvejende stammer fra store slavonske fade, anes kun ganske diskret.

December 2005
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.