4,5 stjerner4 stjerner Helle5 stjerner PrebenRødvin

Il Grigio, Chianti Classico Gran Selezione, San Felice, 2011, 14,5% (Toscana, Italien)

Kvalitet-pris: OK
195,00 i Bilka / 199,00 i føtex / 199,00
Etiket

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Il Grigio Gran Selezione er en helt anden vin end Il Grigio Riserva (hvorfor navneidentiten kan undre). Hvor Riservaen er fremstillet af 100% Sangiovese fra mange forskellige marker, består Gran Selezione af 80% Sangiovese fra producentens ældste marker; de sidste 20% udgøres af en blanding af druesorterne Abrusco, Pugnitello, Ciliegiolo, Malvasia Nera og Mazzese.

Det er da også en helt anden - og større - vin der her er i glasset. Både duft og smag er stor, åben og flot med fin krydring og harmonisk struktur, der både byder på tanniner, blødhed, blid syre og en afvæbnende sødme. Fadlagringen er flot integreret. Seriøsitet og charmerende høj drikbarhed kombineres fornemt.

Fem stjerner fra Preben, fire fra Helle, der finder vinen noget for tæt og tannisk.

Glas: Zalto bordeaux.

September 2015
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.