4 stjernerRødvin

Gobbo ai pianacci, Montescudaio, Poggio Gagliardo, 1999, 13,5% (Toscana, Italien)

Kvalitet-pris: OK
225,00 hos Casa Toscana (ophørt)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Stor og flot vin på basis af 60 % Sangiovese, 20 % Cabernet Sauvignon og 20 % Merlot. Klassisk struktureret.

Den oser af stor toscansk vin, og i munden udsættes man til at begynde med for den typiske, dybe og lidt ru garvesyre fra Sangiovese druen, men der er dufte og smage i sødere og mere parfumeret retning, stammende fra de franske druers bidrag.

Den bliver blødere og mere venlig efter nogen luftning.

Den mangler lige det sidste for at være helt oppe og ringe, bl.a. dukker den sig overraskende noget sammen med mad. De sidste mundfulde antyder dog, at den måske vil blive endnu bedre efter yderlige nogen lagring.

Selv om vinen har et indslag fra de "fremmede druer" har vi alligevel valgt at rubricere den under Sangiovese-vin.

April 2004
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.