3 stjernerRødvin

Giovanni Neri, Rosso di Montalcino, Casanova di Neri, 2019, 14,5% (Toscana, Italien) L. 1220

Kvalitet-pris Minus 2: Alt for dyr
300,00 hos 2100Happiness (kun for medlemmer, vilkår)

Det er sjældent at se en Rosso di Montalcino, der koster det samme som en Brunello. Vinen har kun ligget på fad - tonneaux - i 13 måneder, så det kan ikke være det, der koster. Producenten anfører, at druerne kommer fra en vinmark med en fantastisk beliggenhed og planter, der er 45 år gamle.

Vinen har en mere seriøs struktur og et mere alvorligt udtryk, end hvad man almindeligvis vil forvente af en Rosso di Montalcino. Tilsvarende har den ikke den typiske rosso's umiddelbare appeal og ditto drikbarhed.

Klassisk, lidt streng og ret kraftig. Vi fornemmer noget lækker smag, der dog aktuelt overskygges af ganske voldsomme tanniner.

Vinen bliver klart bedre med luftning og sammen med mad, og det er vores vurdering, at den bør gemmes endnu et par år for at kaste noget nydelse af sig, der er værd at snakke om.

Glas: Zalto bordeaux.

Maj 2021
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.