3 stjernerNyvurderingRødvin

Gigondas, Vieilles Vignes, Domaine Saint-Damien, 2003, 14% (Rhône, Frankrig)

91,35 (medlemmer), 162,80 (ikke-medlemmer), 83,61 (medlemmer) v. 12 fl., 149,00 (ikke-medlemmer) v. 12 fl. hos NordicWineClub (ophørt) (medlemmer)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Vi anmeldte vinen første gang december 2006, hvor den fik fire stjerner. Den havde masser af duft og smag, og vi oplevede at den havde en struktur, der gav løfter om gode udviklingsmuligheder, og den udviklede sig gunstigt i glasset. Garvesyren bed dog lidt rigeligt, især i forhold til Helles smag.

Vi har siden smagt vinen to gange, og den har udviklet sig anderledes end vi havde forestillet os. Den er klart blevet ringere. Den er en del grovere og mere primitiv, end første flaske lod ane. Garvesyren forekommer at være af en så grov og landlig støbning, at vi kan være bange for, at tiden ikke vil gøre den mildere. Og smagen er nu overvejende blommet og tør, og det hele spiller ikke særlig harmonisk sammen. Og vi tror heller ikke længere, at det vil komme til det.

Vi var i tvivl om vinen kunne bære de tre stjerner, men da vi - idet vi vidste at vinen var i den grove genre - også havde været lidt "grove" med krydring af den ledsagende mad, lader vi tvivlen komme vinen til gode og lader det blive tre stjerner.

Vi vurderede prisen til ca. 80 kr.

På vores sommerrejse 2007 til Frankrig så vi i øvrigt vinen i supermarkedskæden Casino til 7,95 €, svarende til 59,50 kr. Det sætter NordicWineClubs priskoncept lidt i relief, synes vi.

Februar 2008
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.