4 stjernerRødvin

Gigondas, Domaine Saint Gayan, 2001, 14% (Rhône, Frankrig)

Kvalitet-pris: OK
139,95 hos Theis Vine

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Her er noget af det helt rigtige. Flot, dyb og mørk Rhône-vin.

Vinen åbner efter et kvarter i glasset med en dyb, mørk, fyldig og tilpas solmoden, tør frugt. Udover den mørke, flotte frugt, der har et præg af kirsebærsten, er der også et fint strejf af hvid peber. Der er masser af bund i vinen bl.a. forårsaget af en passende mængde velintegreret garvesyre. Stor smagsfylde uden at vinen bliver hverken for voldsom eller for overvældende. Faktisk udtrykker den sig med værdighed og vægt, ikke bulderbasseagtigt på nogen måde. Heller ikke de 14% alkohol giver anledning til mislyde.

På alle måder en fint balanceret vin, en rigtig Rhône-vin og en værdig repræsentant for sin appellation.

Februar 2006
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.