4 stjernerRødvin

Gigondas, Chapelle-St-Arnoux, 2002, 14% (Rhône, Frankrig)

Kvalitet-pris: OK
69,95 i SuperBest (skiftet navn til Meny) (måske dyrere i nogle filialer)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Virkelig god Rhône vin.

Vinen har en god og ikke for overvældende smag af skovbær, ret tør stil. Den har også det lette peberstrejf som Rhône vine ofte har. Den har en fin og livgivende syre og mærkbar garvesyre. Vinen bliver tydeligt bedre med luftning. Helle kunne faktisk ikke rigtig lide den umiddelbart efter åbning, hvor den forekom hende for hård, men den blødte op, og især sammen med mad med sydfransk krydring var den en succes. Så vi venter et halvt års tid med den næste flaske.

Gigondas kan være mange ting, deriblandt større vine, der overgår små Châteauneuf-du-Pape. Denne vin er dog en "lille" Gigondas - vi har smagt Côtes du Rhône Villages, der har været "større". Men skidt med navnene: Vinen er vaskeægte og god Rhône.

Tilføjelse februar 2007: Vi har, efter at vi anmeldte vinen, smagt den flere gange, og her fandt vi den knapt så spændende, nok kun til tre middelmådige stjerner. Så det er ikke en vin, som vi selv vil bruge mere krudt på.

August 2005
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.