3 stjernerRosévin

Fuori Misura, Rosato Toscana, San Giusto a Rentennano, 2022, 14% (Toscana, Italien)

Kvalitet-pris: OK
120,00 hos 2100Happiness (kun for medlemmer, vilkår)

Vinen er fremstillet af Sangiovese, Canaiolo og Merlot.

Hvis man for rosévin har dem fra Provence som referenceramme, er denne toscanske rosé meget anderledes. Farven er mørk, smagen er ret kraftig, mundfylden er ganske stor nok bl.a. grundet den for en rosé relativt høje alkohololprocent. Vinen er således ikke til terrassebrug under bagende sol (hvem har i øvrigt brug for det for tiden?), og den er udpræget til servering sammen med mad.

Vinen har god friskhed, god og velsmagende frugt, der er let krydret.

Den vil udover som ledsager til en fiskehovedret også passe fint sammen med lyst kød.

Glas: Zalto hvidvin.

August 2023
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.