3,5 stjerner4 stjerner Helle3 stjerner PrebenRødvin

Fontalloro, Toscana, Fèlsina Berardenga, 2016, 13,5% (Toscana, Italien)

Kvalitet-pris Minus 2: Alt for dyr
350,00 hos 2100Happiness (kun for medlemmer, vilkår)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Når Fontalloro spiller, er den tæt på at være vores ideal af en toscansk Sangiovese-vin. Men den er også meget lunefuld, og man ved aldrig hvad der venter en, når man åbner en flaske, om man fanger den i en god eller mindre god periode.

Fotalloro 2016 bør være - eller blive - en supervin. Men det viste den ikke, da vi havde den i glasset. Og det er naturligvis det, vi bedømmer.

Vinen var stilfærdig, klassisk, harmonisk og blid. Helle nød den til fire stjerner, Preben er kun på tre, fandt ikke at den gav særlig meget fra sig.

Mens vi sad med den, viste den ikke tegn på at rykke sig, så vi kan ikke på baggrund af det oplevede sige, at den tegner til at blive mere interessant. Men det tror vi alligevel, at den gør. Men det er udelukkende på baggrund af vores generelle kendskab til vinen.

Vi takserede den begge til at smage af en vin i 200 kr.'s lejet, så på baggrund af den aktuelle ydelse, finder vi den alt for dyr.

Glas: Zalto bordeaux.

Marts 2020
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.