5 stjernerRødvin

Fontalloro, Toscana, Fèlsina Berardenga, 2006, 14,5% (Toscana, Italien)

Kvalitet-pris Minus 1: Noget for dyr
399,00 hos Domaine Brandis
Etiket

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Skøn vin fremstillet af 100% Sangiovese fra marker i Chianti Classico og Chianti Colli Senesi lagret 18-20 måneder på barriques.

Duften er støvet og reserveret. Det er i munden der sker noget, efter at vinen har fået noget luft.

Stor harmoni med flot struktur med velintegrerede tanniner, der på nogle tidspunkter er langt fremme og mærkes, på andre tidspunkter trækker de sig noget, og vinen fremstår her blød og meget drikbar. Vinen ulmer stadig noget.

Klassisk stor Sangiovese, passende tør og med meget smagfuld fadlagring. Lidt enkelt smagende til at begynde med, men velsmagen vokser gradvist frem.

Lækker uden mad, men det var sammen med mad, at den for os viste sig fra sin allerbedste side. Superflot.

Vi minder om, at vinene fra Fèlsina, herunder Fontalloro, pludselig kan lukke voldsomt, så det er bare med at få noget i glasset, så længe vinen er hvor den er nu.

Marts 2010
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.