4 stjernerRødvin

Fontalloro, Toscana, Fèlsina Berardenga, 2003, 13,5% (Toscana, Italien)

Kvalitet-pris: OK
249,00 hos Domaine Brandis
Etiket

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Fontalloro er Felsina's dyreste vin og er fremstillet af 100% Sangiovese lagret 18-20 måneder på barriques.

Felsina's topvine har ry for at kunne holde meget længe, men da vi, selv om vi har mange års erfaringer med vinene stadig har kvaler med at skyde os ind på "det rigtige" tidspunkt at åbne dem på, så vovede vi denne gang at smage Fontalloro i ret ung alder.

Vinen lægger ud med en duft af kirsebær og et let parfumeret indslag hen ad røgelse.

I munden er den til at begynde med temmelig tannisk og kraftfuld på den gode måde, men med luftning bløder den op.

Vinen er harmonisk, og vi fornemmer det store i strukturen men ikke så meget i smagen, idet vinen fremstår tydeligt ung og saftet på en måde, der giver lyst til at gemme. Så råstoffet er i orden, og vinen kan sagtens drikkes med fornøjelse nu. Men vi er overbevist om, at den gemmer på mere.

November 2007
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.