Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.
En lidt atypisk anmeldelse: Vi vil gerne undtagelsesvis tage læseren med på den tur vi kommer igennem, når vi anmelder en vin, i stedet for blot at præsentere resultaterne:
Jeg (Preben, der i dag står for madlavning og vinvalg) serverer vinen blindt for Helle, dvs. hun ved intet om vinen, hverken oprindelse, pris eller forhandler. Dette giver mulighed for at den ene af os kan udtrykke sig helt umiddelbart og åbent om vinen, ingen forudindtagethed, ingen etiket-hypnose.
Helles førsteindtryk: "Den har ingen karakter af nogetsomhelst, jeg kan ikke engang sige hvilket land den kommer fra." Jeg er enig, men da har jeg har set etiketten, mener jeg (måske småhypnotiseret) at kunne finde en svag antydning af den blæk-træsmag, som kan findes i Beaujolais-vine, men klart: det karakterløse dominerer, og vinen har i hvert fald nul antydning af den eftertragtede Beaujolais-frugt.
Jeg beder nu Helle, der stadig intet aner om hvad der er i glasset, om at komme med et bud på vinens pris. Højst 40 kr. er hendes bud, som jeg udfra mine egne oplevelser, synes er et godt bud.
Jeg fortæller hende så, at vinen koster 89,50 og er købt i Danmark. Det mest oplagte spørgsmål (i mit blik underforstået: når oplevelseskvaliteten og prisen i den grad råber til hinanden) er nu, om hun har et gæt på forhandler. "Irma" er det prompte svar. Første rigtige svar, ligeså realistisk og præcist som de foregående. (Vi henviser i den forbindelse til vores stedse aktuelle anmeldelse af Irma som vinforretning.)
Jeg afslører nu hvad der er i glasset. Og vi diskuterer herefter hvad der er galt: er vinen for gammel? eller er den bare ikke særlig god? Vi er ikke i stand til at afgøre det med sikkerhed. Vores indtryk er, at den ikke virker ældet, hvilket i givet fald betyder, at den ikke er særlig god. Hvis den oprindeligt var god, og dermed har haft noget der ligner Fleurie-karakter, ja, så er den for gammel, og herligheds-kvaliteterne er fordampet på de små tre år.
Konklussion: Vi kan ikke smage, at der er tale om hverken Fleurie, Beaujolais eller fransk vin; vinen har stort set ingen oprindelses-karakter. Vi skønner at den aldrig har haft det, idet den ikke virker ældet, men fremstår frisk og livlig. Den er dog, bortset fra alle mangler i forhold til hvad man kunne forvente, rar og tilfredsstillende at drikke, især sammen med mad, hvor den vokser lidt. Den er horribelt dyr i forhold til oplevelsen.