2 stjernerRødvin

Ferruggini, Toscana, Giovanni Chiappini, 2003, 13% (Toscana, Italien)

Kvalitet-pris Minus 1: Noget for dyr
99,00 (89,00 v. 12 fl.) hos Viniropa (ophørt)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Livligt bærduftende og markant bærsmagende vin, skov- og hyldebær især; også lidt lakrids. Koncentreret og helt åben frugtighed, ren og på sin manér teknisk meget vellavet og harmonisk.

Smagen er meget atypisk, og vi kan ikke forbinde den med Sangiovese-smag, som vi kender den fra de klassiske, central-toscanske vindistrikter. Vinen er fra Bolgheri-området, hvilket selvfølgelig kan være en del af forklaringen.

Vores vigtigste indvending er dog under alle omstændigheder, at vinen klart overskrider vores "syltetøjs-grænse": vinen er decideret sødlig på en måde som vi finder kvalm. Afkøling til under 15° hjælper ikke.

Det var hedebølge i Toscana i 2003. Vi forestiller os, at det enten har givet problemer med denne vin, eller at producenten tilstræber en oversøisk stil.

Marts 2005
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.