5 stjernerHvidvin

felsenfest, riesling, Qualitätswein, vollenweider, 2012, 12% (Mosel, Tyskland)

Kvalitet-pris Plus 1: Favorabel pris
116,00 hos MIVine
Etiket

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Vi tildeler normalt stjerner på baggrund af, hvordan en vin opfører sig her og nu, og ikke på baggrund af hvordan vi anser det for sandsynligt at den vil udvikle sig. Dette princip bryder vi (eller rettere Preben, der anmelder tyske hvidvine alene) en smule med denne gang, idet vinens dårlige lugt første dag normalt ville udelukke fem stjerner.

Næsen er dag 1 ikke køn grundet en del "æggehørm", som jeg tror skyldes reduktion. Forhandleren mener, den muligvis også kan skyldes spontangæring.

I munden er vinen til gengæld superflot, med stil og klasse. Livfuld, skarptsleben og mineralsk. God dybde og fylde i den tørre frugt.

Dag 2 har næsen stadig præg af æggehørm de første 10 minutter i glasset, hvorefter der gives plads for god vinøs duft. Vidunderlig smågruset og livfuld mundfornemmelse, smuk, tør smag. Klinger skønt syrligt ud.

Mundfornemmelse, smag og oplevelsen af klasse på dette niveau er så overbevisende, at det er svært at give vinen andet end fem stjerner. Især da oplevelsen dag 2 forekommer at give løfter om, at æggehørmen i næsen damper af over tid og giver plads for egentlige vinduft.

Prisen er god - men der er prisstigniner på vej.

Glas: Zalto universal.

Januar 2014
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.