4 stjernerRødvin

Faugères, Jadis, Domaine Leon Barral, 2013, 14% (Languedoc-Roussillon, Frankrig)

Kvalitet-pris Minus 1: Noget for dyr
240,00; 1500 ml: 495,00 hos Vinova

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Dejlig vin, der først og fremmest er karakteriseret ved sin høje drikbarhed - den ene mundfuld kalder næsten med det samme på den næste. Vinen er ifølge forhandleren fremstillet af 50% Carignan, 40% Syrah og 10% Grenache lagret på barriques, heraf 10% nye, i to år, og den skulle være usvovlet.

Man er hverken i duft eller smag i tvivl om, at vinen er minimum lavt svovlet. Men det fungerer fint. Vinen er mørk og velsmagende med fin frugtsødme, den er kraftig, fyldig, saftig, har god syre og en god, rustik tannin. Efter nogle timers luft smages træet, der indtil da har været skjult. Meget harmonisk.

Hvor jeg (Preben der anmelder lavt svovlede vine alene) til at begynde med bliver rigtig glad over nævnte høje drikbarhed, begynder jeg at savne underholdende elementer efter nogen tid. Vinen forekommer lidt entonig, men bestemt meget dejlig og i sin genre meget vellavet.

Glas: Zalto bordeaux.

April 2017
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.