3 stjernerBoblende vin

Don's Cuvée Sec, Skærsøgaard Vin, 2006, 12% (Danmark)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

OK glas boblevin, der hælder lidt til den syrlige side. Fremstillet af druesorterne 44% Zalas Perle, 32% Orion og 24% Madeleine Angevine.

Der er masser af livlige og elegante bobler, og vinen er også pænt livlig i munden.

Vinen er tør - vi oplever den mere som brut end sec - og frisk. Friskheden går i retning af det efter vores smag lidt for syrlige.

Vinen er en anelse neutral i duft og smag; vi kunne godt bruge noget mere af begge dele.

Vi har ikke tænkt os at kommentere pris-kvalitetsforhold for alle de danske vine, som vi anmelder, da det på forhånd forekommer givet, at priserne befinder sig i et helt andet og højere leje end vine fra samtlige andre lande. Men da vi jo vurderer kvalitet-pris-forhold, så lad os for blot en enkelt gangs skyld nævne, at der efter vores vurdering i dette tilfælde er vin i flasken for et sted mellem 70 og 100 kr. 395 kr. er derfor en pris, der kun har sin gang på jord, hvis man synes det er en kvalitet i sig selv at smage noget der er dansk, uden i øvrigt at skele til hvor meget man får for pengene.
Vi vil løbende i forbindelse med de kommende smagninger af dansk vin udregne forholdet mellem pris og oplevet kvalitet og nævne resultatet i forbindelse med vores sammenfattende beskrivelse af oplevelserne med de danske vine.

Maj 2009
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.