Facebook-ikon
Del denne side
Vinsidernes aktuelle Google PageRank
 
4 stjernerRødvin

Dom Balaguere, Côtes du Ventoux, Les Vignerons du Mont Ventoux, 2004, 14% (Rhône, Frankrig)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Skøn lille sydfransk dagligvin.

Det er desværre efterhånden sjældent, at vi får en rigtig god oplevelse til en 50'er. Men det sker her. Vi har rejst en del i Sydfrankrig, og denne vin minder om det man på en restaurant dernede kan få som en husets vin, når den er virkelig god. Den kalder på enkel og letforståelig nydelse af øjeblikket uden de store dybsindigheder. Værdifuldt.

Vinen har en saftig og ren frugt med et tilskud af lakrids og lidt pebrethed.

Vinen ledsagede en ganske stærk vinter-grønsags-suppe med rosen-paprika og hvidløg, og vi havde egentlig forventet, at den ville blive mishandlet noget af dette smagsbombardement, men den klarede sig helt uproblematisk og smagte igennem. Så den kan klare lidt af hvert.

Vi har smagt vinen et par gange for et par år siden (hvor den af en eller anden grund ikke blev anmeldt), og da var den noget grov og primitiv i betrækket, så vi forventede os faktisk ikke rigtig noget af den. Men enten har vinen haft godt af et par år på langs - hvilket også en lille vin kan have - eller også er det en anden aftapning af vinen, vi her møder.

Hvor er det dejligt, at det stadig kan lade sig gøre at købe en regulær, "ærlig" og god lille vin til 50 kr.

Februar 2008
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.