3 stjernerBoblende vin

Crémant de Bourgogne, Grande Cuvée, Brut, Charles de Fère, 12% (Bourgogne, Frankrig)

Kvalitet-pris Plus 1: Favorabel pris
55,00 i Netto

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Vi har nu smagt denne vin i tre aftapninger, der for den sagesløse ser ens ud udefra, idet mousserende vin jo sælges uden årgang. Det eneste der kan afsløre, at der er tale om forskellige aftapninger, er de små koder på banderolen, som på den smagte flaske hedder L0727504 3??35 B02/01 (spørgsmålstegnene hentyder til ulæselighed). Let at huske og forholde sig til!

Alle de tre aftapninger, vi har smagt har været markant forskellige. Nr. 1 (købt april 2006), der var virkelig skøn og er den der overhovedet gør, at vi holder ved. Den havde et uforglemmeligt svagt lyserødt skær og var lækker og i enhver henseende meget tilfredsstillende. Aftapning nr. 2 (købt oktober 2006) var kedsommelig (men havde stadig det rødlige skær), mens nærværende aftapning er helt "hvid" og beskrives herunder. Det må siges, at kvaliteten af denne vin varierer markant.

Nærværende aftapning har en levende, frisk og frugtig duft. Velsmagende frugtig med lidt brød-gær, forholdsvis lige ud ad landevejen, frisk, sprød, tør - men ikke for tør - med pæne, livlige bobler. Glimrende.

Til den pris kan de fleste tillade sig lidt fest og farver lidt oftere end hvis det skal være Champagne. Vinen er fx velegnet som apéritif.

Oktober 2007
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.