3 stjernerRødvin

Côtes du Rhône Villages, Les Églantiers, Domaine Réméjeanne, 2010, 14,5% (Rhône, Frankrig)

Kvalitet-pris Minus 2: Alt for dyr
199,75 hos Bichel Vine

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Vinen kommer lige akkurat op på tre stjerner, da den de første 1 1/2 time er ucharmerende og mærkeligt duftende. Fremstillet af 50% Grenache, 25% Syrah, 25 Mourvèdre, et års fadlagring; stokkene er mindst 30 år gamle.

Vinen lægger ud med en spøjs og ikke køn duft med bl.a. indslag af gummi. Og som nævnt vedbliver duften at være mærkelig og uattraktiv i 1 1/2 time.

Strukturelt harmonisk vin med ganske stor fylde og krop. Smagen er bedre end duften men er underlig diffus og karakterløs. Og parallelt med den underlige duft, har smagen også ind imellem antydninger af noget gasset. Ucharmerende og ingen fornøjelse at drikke.

Efter ca. 1 1/2 time ændrer vinen sig pludselig. De "mærkelige" indslag er væk både i duft og smag, og vinen opleves her i det mindste som "normal". Men ikke decideret attraktiv. Det er her den tredje stjerne hives i land, idet vi må antage, at vi her er tættest på vinens sande væsen.

Det er tænkeligt, at vi har truffet vinen på en dårlig dag eller i en kritisk periode, men det er nu en gang vinen, som den opleves på dagen, vi vurderer.

Prisen, der det sidste halve år er steget 30 kr., er på baggrund af den aktuelle oplevelse helt uforståelig.

September 2013
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.