Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.
Meget vellykket vin, hvor nøgleordet er balance; både i den traditionelle betydning, men også hvad angår forholdet mellem ærke-italiensk karakter og international spiselighed, mellem blødhed og bid og meget mere.
Den første duft der springer os i møde siger solbær i den cabernet'ske genre på italiensk manér. Bagetiketten afslører at druesammensætningen er Sagrantino, Sangiovese, Merlot og Cabernet. Vinen skal indeholde 60 - 70 % Sangiovese, men vinen har mere præg af de andre druer.
Vinen er mørk og ganske tæt, frisk duft og smag af især solbær og en smule modne stikkelsbær. Perfekt syreniveau både sammen med mad, og når man drikker vinen alene (det er en herlig oplevelse at gå og nippe til denne vin, mens gryder og stegepander udsender vellugt af god mad).
Garvesyren rasper kærligt og dybt i det bageste af munden, er markant og venlig på samme tid, ru og glat, - fornemt. Herlig velafstemt og velsmagende vin.
Vi har også smagt den totalt anderledes årgang 2000 af samme vin (anmeldelse her). På BB Vinimports hjemmeside er der en generel beskrivelse af vinen (kaldet "Rosso di Montefalco"), som forhandles i tre årgange. Beskrivelsen holder efter vores mening ikke, da de to smagte årgange varier i en grad, så det er umuligt at finde fællestræk.