2 stjernerRødvin

Colle Grimaldesco, Montefalco, Tabarrini, 2000, 13,5% (Umbrien, Italien)

Kvalitet-pris Minus 2: Alt for dyr
95,00 hos BB Vinimport (hedder nu Copenhagen Wine)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Denne vin kan vi ikke lide. Smagen af blomme-, sveskegrød kammer over og nærmer sig kraftigt dessertvin-genren. Og når vinen tilmed fremstår let sødlig, så er vi ifølge vores smagsløg på kanten af hvad rødvin handler om. Udover de nævnte smage er vigtigste smagskomponent tjære.

Strukturen er temmelig saftevandsagtig, hvilket sammen med de nævnte smage ikke er så sjovt.

Vinen skal være lavet af mellem 60 og 70 % Sangiovese, men denne drues indflydelse på vinens smag og karakter er lig med nul.

Smagstypen har berøringsflade med de Amaroner, der kan forekomme søde, og visse Valpolicella ripasso vine, og vinen vil derfor nok stå sig bedst sammen med retter af and eller vildt.

December 2004
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.