Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.
Man skal lige vænne sig til at få en lidt gammeldags fremstillet Chianti Riserva i munden, sådan en der ikke lige springer en venligt i møde fra første mundfuld. Mange vine gøres nu til dags mere og mere tilgængelige i yngre alder med indlysende frugt og ikke for skrap garvesyre. Ikke denne.
Vinen har en let parfumeret og kødfuld duft. Smagen forekommer i første omgang mere mager og tør end duften lægger op til, ikke en charmer. Men megen italiensk vin er ikke dansker-hygge vin; de viser sig ofte bedst sammen med mad - mad og vin hører sammen i italiensk vinkultur.
Men selv sammen med mad forekommer vinen i første omgang vel tør og ugivende. Det er først ved de allersidste mundfulde, at vinens kvaliteter begynder at vise sig. Den balance, vi manglede ved de første glas, begynder at indfinde sig. Det viser klart, at den kræver nogen tid - eller en del luft - for at vise sig fra sin bedste side. Vi er overbeviste om, at vinen på alle måder vil være langt bedre om et år til halvanden.