3 stjernerRødvin

Chianti Rùfina Riserva, Fattoria di Basciano, 1999, 13,5% (Toscana, Italien)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

En traditionel - for ikke at sige lidt gammeldags - Chianti med dyb farve og god koncentration.

Vinen har midt i tørheden et lidt parfumeret indslag, men det er tørheden der dominerer. Vinen byder også ind imellem på en lidt tjæret karakter med lidt bitre toner.

Selv med mad oplevede vi vinen som vel tør, men så til sidst - efter vi havde spist - fremviste vinen fin harmoni og en smule "sødme", der gjorde sit til at vi nåede op på tre stjerner.

Garvesyren var mestendels godt skjult, hvilket var med til at gøre den svær at identificere som en toscansk Sangiovese vin.

Det kunne have været interessant at smage vinen for 1-2 år siden, hvor der nok havde været mere frugt at komme efter.

Januar 2006
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.